Rijkslab

Tijdens mijn derde studiejaar heb ik een semester lang gewerkt voor het Rijkslab, het innovatielab van het Rijksmuseum. Gedurende semester heb ik onder andere gewerkt als ontwerper aan de uitdaging om de toiletervaring te verrijken. De toiletstraten zijn esthetisch een grote breuk met de rest van het museum, dus de vraag van het customer journey team was om de Rijksmuseum ervaring te verlengen tijdens het toiletbezoek. Daarnaast was het slecht zichtbaar of een toilet beschikbaar of bezet was.

Na wat doelgroep onderzoek hebben we verschillende concepten uitgewerkt. Een daarvan is geïnspireerd op de bewegende schilderijen uit Harry Potter. De deur wordt dan een digitaal scherm met daarop een leeg schilderij te zien, zodra de bezoeker de toilet betreed en op slot doet, komt er een personage in het scherm zitten. Aan de binnenkant van de deur vind je interessante informatie over het desbetreffende schilderij! Hieronder heb ik een video gemaakt als ondersteuning en uitleg van het concept.

Mijn team:

Chefrany Augustinus, Josien Vos, Bas de Waal, Laura Huiberts, Melvin van Berkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *